Brambory plněné houbovou smaženicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3 ks vejce
4 ks brambory
50 g eidam
1 ks šalotka
150 g čerstvé houby
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kostky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Na oleji zpěníme nasekanou šalotku, přidáme kostky hub a krátce podusíme. Potom smaženici zahustíme rozšlehanými vejci se solí a mletým pepřem a necháme směs vychladnout.

  3. Větší brambory důkladně omyjeme, uvaříme v celku do poloměkka a potom je rozpůlíme. Vnitřek vydlabeme, lehce osolíme a naplníme smaženicí.

  4. Půlky brambory rozložíme na pekáč vymazaný máslem, posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct.

  5. Brambory plněné houbovou smaženicí podáváme jako výbornou chuťovku při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!