Brambory s hovězím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g brambory
1 ks cibule
1 ks jablko
100 g čedar
0 lžiček koření na mleté maso
150 g mleté hovězí maso
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
rajský protlak
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mleté hovězí maso, osolíme, okořeníme kořením na mleté maso a krátce podusíme.

  2. Zapékací misku vymažeme olejem, na dno rozložíme plátky oloupaných brambor a jablek. Lehce osolíme a opepříme, přidáme masovou směs a přikryjeme opět plátky brambor a jablek. Na vrchu pak brambory posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme trochou rajského protlaku.

  3. Brambory s hovězím masem pečeme v troubě předehřáté na 190 °C, dokud povrch nezezlátne.

  4. Brambory s hovězím masem po dopečení podáváme s nakládanými okurkami nebo zeleninovou směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!