Brambory s hovězím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g brambory 1 ks cibule 1 ks jablko 100 g čedar 0 lžiček koření na mleté maso 150 g mleté hovězí maso podle potřeby olej podle chuti sůl rajský protlak mletý černý pepř
Postup Brambory s hovězím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mleté hovězí maso, osolíme, okořeníme kořením na mleté maso a krátce podusíme.
Zapékací misku vymažeme olejem, na dno rozložíme plátky oloupaných brambor a jablek. Lehce osolíme a opepříme, přidáme masovou směs a přikryjeme opět plátky brambor a jablek. Na vrchu pak brambory posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme trochou rajského protlaku.
Brambory s hovězím masem pečeme v troubě předehřáté na 190 °C, dokud povrch nezezlátne.
Brambory s hovězím masem po dopečení podáváme s nakládanými okurkami nebo zeleninovou směsí.