Brambory s mrkví recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g brambory 250 g mrkev 1 ks větší cibule podle chuti sůl mletý pepř drcený kmín podle potřeby voda masox hladká mouka
Postup Brambory s mrkví recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a brambory očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka (cca 5 mm) a brambory na kostičky (1 x 1 cm). Cibuli nakrájíme nadrobno.
V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme cibulku. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme mrkev a chvilku restujeme. Přidáme brambory, opět chvilku restujeme a po zhruba 3 minutách dolijeme vodou. Vody by mělo být tolik, aby byly suroviny ponořené po okraj. Přidáme bujon nebo masox, kmín a na mírnem ohni vaříme do změknutí. Vodu nenecháváme úplně vyvařit. Suroviny pustí škrob a tím se zbytek vody zahustí. Pokud bude potřeba, je možné zahustit hladkou moukou. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a kmínem.
Brambory s mrkví můžeme podávat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu například k vepřovému masu.