Brambory s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g brambory
250 g mrkev
1 ks větší cibule
podle chuti
sůl
mletý pepř
drcený kmín
podle potřeby
voda
masox
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a brambory očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka (cca 5 mm) a brambory na kostičky (1 x 1 cm). Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme cibulku. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme mrkev a chvilku restujeme. Přidáme brambory, opět chvilku restujeme a po zhruba 3 minutách dolijeme vodou. Vody by mělo být tolik, aby byly suroviny ponořené po okraj. Přidáme bujon nebo masox, kmín a na mírnem ohni vaříme do změknutí. Vodu nenecháváme úplně vyvařit. Suroviny pustí škrob a tím se zbytek vody zahustí. Pokud bude potřeba, je možné zahustit hladkou moukou. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a kmínem.

  3. Brambory s mrkví můžeme podávat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu například k vepřovému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!