Brambory zapékané s klobáskou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
800 g brambory
150 ml smetana
- - sádlo
- - pepř mletý
600 g vinná klobása

Postup přípravy receptu

  1. Kruh klobásy sepneme špejlí a 2-3 minuty spaříme v horké vodě. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Klobásu necháme okapat a propícháme ji na několika místech párátkem, aby při pečení nepopraskala. Na pánvi zahřejeme sádlo, klobásu na ní opečeme a vyndáme, do výpeku dáme plátky brambor, dochutíme solí, pepřem a majoránkou dle chuti. Na brambory položíme opečenou klobásu a vše přelijeme smetanou. V horké troubě dusíme přikryté alobalem asi hodinu. Na ozdobu můžeme posypat majoránkou nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!