Brazilská roštěná s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
olivový olej
2 l hovězí vývar
0.5 kg kořenová zelenina
4 plátky roštěná
drcený černý pepř
1 kg telecí kosti
30 ml espresso (silné)

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a spolu s omytými telecími kostmi ji vložíme do hlubokého pekáče. Troubu rozehřejeme na 200 °C a zeleninu s kostmi v ní pečeme minimálně 30 - 40 minut. Kosti a zelenina by měly být tmavé, ale ne spálené. Pak do pekáče nalijeme vývar, teplotu snížíme na polovinu a vše necháme v troubě téměř 10 hodin vařit. Případně můžeme použít i papiňák.

  2. Vývar z kostí scedíme do hrnce, přidáme kávu a podle potřeby jej osolíme. Vývar vaříme, dokud se jeho množství nezredukuje na polovinu. Omáčku máme připravenou.

  3. Zhruba hodinu před koncem vaření si připravíme masíčko. Plátky posypeme pepřem mletým nahrubo a solí a to z obou stran. Pak je vložíme do misky a lehce zakápneme olivovým olejem. Maso necháme asi půl hodiny marinovat. Na pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm restujeme 5 - 6 minut z obou stran.

  4. Opečené maso servírujeme přelité omáčkou a podáváme se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!