Broskve s čepičkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- špetka sůl 1 lžička máslo 2 bílek 80 g moučkový cukr 4 lžíce pomerančový likér 850 ml konzerva broskví 20 g nalístkovaná mandle
Postup Broskve s čepičkou recept
Postup přípravy receptu
-
Z broskví slijeme šťávu. Spolu s likérem a máslem ji v širokém kastrolu svaříme do zhoustnutí. Půlky broskví namočíme v hustém sirupu a položíme do ohnivzdorné zapékací mísy řeznou stranou nahoru.
Bílky se solí ušleháme v tuhý sníh, za stálého šlehání přidáváme prosátý cukr. Sníh musí být tuhý. Sáčkem s ozdobnou trubičkou nastříkáme na každou broskev čepec. Posypeme mandlemi.
Ovoce vložíme do vrchní části horké trouby a pečeme, až bílé špičky dostanou světle hnědou barvu. Hned podáváme.