Broskvové smetanové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
120 g cukr
120 ml olej
2 ks vejce
0 balíčků prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
náplň
2 kelímky smetana na šlehání
2 plátky želatina
1 kelímek kysaná smetana
2 balíčky vanilkový cukr
600 g broskvový kompot
1 kelímek broskvový jogurt
poleva
2 balíčky pudink bez vaření
400 ml kompotová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny a přimícháme olej. Mouku s práškem do pečiva prosejeme a přisypeme do vajec. Nakonec jemně vmícháme pevný sníh našlehaný z bílků se špetkou soli. Těsto pečeme na plechu 30 x 40 cm s vyloženým papírem v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Upečený korpus necháme zcela vychladnout.

  2. Vyšleháme smetanu. Přidáme jogurt, vanilku, kterou promícháme se zakysanou smetanou a vymačkanou želatinu, kterou jsme rozpustili ve studené vodě a dobře vymačkali.

  3. Korpus potřeme broskvovou marmeládou. Marmeládu potřeme částí smetanového krému, položíme nakrájené odkapané broskve a přikryjeme zbytkem smetany.

  4. Puding uvaříme v broskvové šťávě. Hustý pudink naneseme na smetanový krém. Na pudink můžeme položit malé části broskví a trochu přitlačíme. Připravené broskvové smetanové řezy necháme vychladnout a ztuhnout v lednici.

  5. Broskvové smetanové řezy po ztuhnutí nakrájíme na malé části a podáváme třeba ke kávičce ozdobené dle naší fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!