Broskvové smetanové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 120 g cukr 120 ml olej 2 ks vejce 0 balíčků prášek do pečiva 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka náplň 2 kelímky smetana na šlehání 2 plátky želatina 1 kelímek kysaná smetana 2 balíčky vanilkový cukr 600 g broskvový kompot 1 kelímek broskvový jogurt poleva 2 balíčky pudink bez vaření 400 ml kompotová štáva
Postup Broskvové smetanové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny a přimícháme olej. Mouku s práškem do pečiva prosejeme a přisypeme do vajec. Nakonec jemně vmícháme pevný sníh našlehaný z bílků se špetkou soli. Těsto pečeme na plechu 30 x 40 cm s vyloženým papírem v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Upečený korpus necháme zcela vychladnout.
Vyšleháme smetanu. Přidáme jogurt, vanilku, kterou promícháme se zakysanou smetanou a vymačkanou želatinu, kterou jsme rozpustili ve studené vodě a dobře vymačkali.
Korpus potřeme broskvovou marmeládou. Marmeládu potřeme částí smetanového krému, položíme nakrájené odkapané broskve a přikryjeme zbytkem smetany.
Puding uvaříme v broskvové šťávě. Hustý pudink naneseme na smetanový krém. Na pudink můžeme položit malé části broskví a trochu přitlačíme. Připravené broskvové smetanové řezy necháme vychladnout a ztuhnout v lednici.
Broskvové smetanové řezy po ztuhnutí nakrájíme na malé části a podáváme třeba ke kávičce ozdobené dle naší fantazie.