Broskvový koláč s drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 ks vejce 150 g máslo 1 balíček prášek do pečiva 150 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 2 lžíce citronová šťáva drobenka 100 g máslo 75 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 150 g hrubá mouka podle potřeby tuk na vymazání náplň 1 kg broskev na ozdobu 2 ks broskev 1 ks mléčná čokoládová poleva
Postup Broskvový koláč s drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme vejce s oběma druhy cukru. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný plech a povrch uhladíme.
Broskve omyjeme, zbavíme pecky, nakrájíme na kousky a rovnoměrně je naskládáme na těsto.
Máslo smícháme s moukou a oběma druhy cukru. Prsty rychle vypracujeme drobenku a koláč posypeme.
V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 175 °C. Vyjmeme a necháme vychladnout.
Rozpustíme čokoládovou polevu, naplníme jí zdobičku a na koláč ozdobně nastříkáme mřížku.
Před podáváním můžeme ještě porce koláče ozdobit kousky čerstvých broskví.