Broskvový koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
150 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
150 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
2 lžíce citronová šťáva
drobenka
100 g máslo
75 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g hrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
náplň
1 kg broskev
na ozdobu
2 ks broskev
1 ks mléčná čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme vejce s oběma druhy cukru. Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný plech a povrch uhladíme.

  2. Broskve omyjeme, zbavíme pecky, nakrájíme na kousky a rovnoměrně je naskládáme na těsto.

  3. Máslo smícháme s moukou a oběma druhy cukru. Prsty rychle vypracujeme drobenku a koláč posypeme.

  4. V předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 175 °C. Vyjmeme a necháme vychladnout.

  5. Rozpustíme čokoládovou polevu, naplníme jí zdobičku a na koláč ozdobně nastříkáme mřížku.

  6. Před podáváním můžeme ještě porce koláče ozdobit kousky čerstvých broskví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!