Broskvový krém recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 lžičky cukr 1 ks máslo voda 1 ks broskvový kompot 1 ks vanilkový pudinkový prášek
Postup Broskvový krém
Postup přípravy receptu
-
Otevřeme broskvový kompot a broskve scedíme. Šťávu nevyléváme. Nalijeme ji do kastrůlku, doplníme vodou, aby bylo tekutiny půl litru. Máslo necháme změknout
Z půl litru broskvové šťávy odebereme skleničku a rozmícháme v ní pudink. Zbytek přivedeme k varu. Do vroucí tekutiny vlijeme skleničku s pudinkem a svaříme v hustý pudink. Za stálého míchání pudink vychladíme
Do změklého másla po částech zašleháme studený pudink. Asi 3 - 4 broskve nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme je do broskvového krému
Broskvový krém můžeme použít na plnění dortů či rolád, viz třeba Bezé roláda s broskvovým krémem.