Brusinkový džem s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg jablko
1 ks citron
1 kg hruška
1 kg cukr krystal
1 kg brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Brusinky, jablka a hrušky očistíme. Jablka nakrájíme na větší kousky. Brusinky dáme do hrnce a asi 10 minut je za stálého míchání povaříme.

  2. Do brusinek přidáme jablka a hrušky a vaříme dalších 10 minut. Pak přidáme cukr a za stálého míchání vše vaříme do zhoustnutí. Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Citron přidáme až do hustého džemu a ještě chvíli povaříme. Brusinkový džem s jablky necháme téměř vychladnout, nalijeme ho do sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout.

  3. Brusinkový džem s jablky skladujeme v chladu a temnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!