Buchta Fešák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň cukr 2 ks vejce rum 1 lžíce solamyl mléko 1 balíček vanilkový cukr 0.5 kg měkký tvaroh těsto 0.5 sklenice olej 2 ks vejce 1 lžíce kakao 1 sklenice mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 sklenice cukr krupice 2 sklenice polohrubá mouka
Postup Buchta Fešák recept
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme cukr, mouku, mléko, olej, prášek do pečiva, vejce a kakao.
Náplň připravíme promícháním tvarohu s vanilkovým cukrem, vejci a solamylem. Podle potřeby zředíme mlékem, dochutíme cukrem a rumem. Rum můžeme nahradit rumovou esencí.
Plech vymažeme a vysypeme. Nalijeme těsto a po lžičkách na těsto dáváme náplň a roztáhneme vidličkou, tím vytvoříme mramorový vzhled.
Buchtu Fešák upečeme ve vyhřáté troubě asi na 175 °C.
Buchta Fešák je dobrá ke kávě, na svačinu nebo jen tak jako sladká tečka po obědě.