Buchta od tučňáka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- poleva 3 lžíce olej 100 g máslo 220 g čokoláda na vaření 1 lžíce cukr moučka náplň 2 lžíce olej 70 g máslo 2 lžíce voda 120 g čokoláda na vaření těsto 2 špetky sůl 5 lžic kakao 8 ks žloutek 3 ks bílek 7 g droždí 200 cl cukr krupice 4 lžíce polohrubá mouka 160 g kukuřičný škrob krém 3 lžíce med 1 lžička vanilková esence 800 ml smetana ke šlehání 3 balíčky želatinový ztužovač
Postup Buchta od tučňáka recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, cukr, sůl a sníh z bílků mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přidáme mouku, kakao a kukuřičný škrob. Nalijeme těsto do dvou plechů vyložených pečícím papírem a pečeme na 225 °C asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Připravíme si krém. Vyšleháme si šlehačku. Vmícháme do ní želatinový ztužovač, který si připravíme podle postupu na obalu. Želatinový ztužovač dávkujeme podle potřeby, 3 balíčky jsou pouze orientační. Do šlehačky přidáme med a vanilku. Polovinu krému klademe do jedné hladké roviny na jeden upečený korpus. Dáme do lednice na 10 - 15 minut.
Na vnitřní náplň smícháme všechny ingredience a dáme rozpustit nad vodní lázeň. Mokrou stěrkou nanášíme náplň na vychlazený krém s korpusem do jedné tenké vrstvy. Druhou polovinu krému naneseme na vychlazenou vnitřní náplň do jedné roviny a přiklopíme druhým upečeným korpusem.
Na polevu smícháme všechny ingredience a necháme rozpustit nad vodní lázní. Pro dobrou konzistenci polevy, přidáme do čokoládové směsi ještě 2 lžíce vody. Dobře promícháme a nalijeme na buchtu.
Buchtu od tučňáka necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.