Buchta s bílým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 4 ks vejce 160 g cukr krupice 200 g polohrubá mouka 4 lžíce studená voda na ozdobu ovoce krém 4 balíčky vanilkový cukr 400 g bílý jogurt 2 kelímky smetana ke šlehání podle potřeby máslo na vymazání mouka na vysypání na potření 2 kelímky ovocný jogurt
Postup Buchta s bílým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu piškotového korpusu si vezmeme vyšší větší nádobu, protože v ní budeme šlehat těsto i s vyšlehanými bílky. Přidáme trochu studené vody se špetkou soli a vyšleháme bílky v tuhý sníh. Dále přidáme cukr se zbylými žloutky a opět chvíli šleháme, aby se žloutky dobře rozmíchaly. Potom vsypeme polohrubou mouku a nyní už mícháme vařečkou, abychom měli těsto stále nadýchané.
Těsto vlijeme na plech nebo do pekáče vymazaného máslem a vysypaného moukou. Pečeme asi 10 - 15 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Samozřejmě záleží na zkušenostech s vlastní troubou.
Na krém vyšleháme smetanu do tužší konzistence. Potom přidáme vanilkové cukry, opět šleháme a nakonec vmícháme bílý jogurt.
Upečený vychladlý piškot potřeme ovocným jogurtem podle toho, jaké ovoce budeme pokládat na krém. Na jogurt naneseme krém, který můžeme posázet různým ovocem (kiwi, třešně nebo mandarinky).
Buchtu s bílým krémem nakrájíme a podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.