Buchta se sněhem a rybízem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks žloutek 0.8 hrnku mléko 1 balíček prášek do pečiva 0.8 hrnku cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 0.8 hrnku olej nebo tuk na pečení těsto 1 4 ks bílek 0.8 hrnku cukr krupice 0.5 l rybíz
Postup Buchta se sněhem a rybízem recept
Postup přípravy receptu
-
Utřeme 4 žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr, postupně přidáváme tuk, mouku a prášek do pečiva. Podle potřeby přidáme mléko, cca 3/4 hrnku, těsto má být tužší. Připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Ušleháme tužší sníh ze 4 bílků a 3/4 hrnku cukru, opatrně vmícháme cca 1/2 l rybízu a rozetřeme na těsto na plechu.
Buchtu se sněhem a rybízem pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 minut dozlatova.
Po upečení necháme rybízovou buchtu vychladnout, nakrájíme na čtverečky a podáváme třeba k čaji.