Buchta z broskvového kompotu recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

190 ml olej
3 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
300 g cukr písek
350 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
2 kapky mandlová esence
800 g kompotované broskve včetně nálevu
2 kapky citronová esence

Postup přípravy receptu

  1. Broskve scedíme, ale nálev nevyléváme

  2. Do mísy dáme mouku promíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme cukr, vejce, olej, šťávu z broskví a pouze lžící nebo vařečkou vymícháme do hladka (nikoliv šlehačem!)

  3. Broskve pokrájíme na malé kousky, které vmícháme do těsta. Nakonec kápneme citronovou i mandlovou esenci, promícháme a nalijeme do vyššího plechu, který jsme si vymazali tukem a vysypali hrubou moukou

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 až 30 minut

  5. Buchtu necháme vychladit, ozdobíme cukrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!