Buchta z broskvového kompotu recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 190 ml olej 3 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 300 g cukr písek 350 g polohrubá mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 2 kapky mandlová esence 800 g kompotované broskve včetně nálevu 2 kapky citronová esence
Postup Buchta z broskvového kompotu
Postup přípravy receptu
-
Broskve scedíme, ale nálev nevyléváme
Do mísy dáme mouku promíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme cukr, vejce, olej, šťávu z broskví a pouze lžící nebo vařečkou vymícháme do hladka (nikoliv šlehačem!)
Broskve pokrájíme na malé kousky, které vmícháme do těsta. Nakonec kápneme citronovou i mandlovou esenci, promícháme a nalijeme do vyššího plechu, který jsme si vymazali tukem a vysypali hrubou moukou
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 až 30 minut
Buchtu necháme vychladit, ozdobíme cukrem a můžeme podávat.