Čokoládový dort bez pečení recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 lžíce rum
2 ks bílek
85 g cukr krupice
80 g máslo rozpuštěné
šlehačka na ozdobu
300 ml šlehačka na šlehání
200 g sušenek
250 g kvalitní čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme, dobře to jde válečkem na nudle a přimícháme k nim rozpuštěné máslo. Můžeme použít bebe sušenky nebo esíčka. Asi 3 lžíce si dáme stranou. Zbylou hmotu namačkáme do dortové formy o průměru 20 cm a dáme chladit

  2. Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Ve vodní lázni ušleháme bílky s cukrem na tuhý sníh. Šlehačku ušleháme. Čokoládu vlijeme do sněhu, zašleháme, pokračujeme šlehačkou a nakonec vešleháme alkohol

  3. Krém vlijeme na sušenkovou hmotu a dáme ztuhnout, nejlépe přes noc. Po chvíli chlazení posypeme povrch sušenkami s máslem, které jsme si odložily hned na začátku.Tento dort se dá dobře zmrazit. Vydrží v mrazáku 1 měsíc.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!