Buchty se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
1 ks vejce
200 ml mléko
20 g droždí
300 g polohrubá mouka
0 hlávek bílé zelí
podle potřeby
10 dkg máslo

Postup přípravy receptu

  1. Necháme vzejít kvásek z droždí, 1 dl vlažného mléka, lžíce mouky a lžičky cukru. Potom přidáme zbylé ingredience a uhněteme těsto. Těsto necháme vykynout.

  2. Zatím si očistíme a pokrájíme zelí na kostičky. Na másle ho asi 15 minut podusíme a necháme vychladnout. Jakmile je těsto vykynuté, vmícháme do něj připravené zelí. Těsto necháme ještě asi 10 minut kynout.

  3. Z těsta tvoříme klasické buchty, které skládáme do vymaštěného pekáčku a kraje potíráme tukem. Buchty se zelím necháme ještě 10 minut kynout, pak je potřeme máslem nebo sádlem. Buchty se zelím pečeme 40 minut v předem vyhřáté troubě.

  4. Upečené buchty se zelím necháme vychladnout a můžeme se do nich pustit. Buchty můžeme ocukrovat nebo je udělat na slano. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!