Burgundská pečeně z trouby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 6 dkg máslo 2 ks cibule 12 dkg celer 12 dkg sádlo voda 10 dkg mrkev 1 lžička pepř 0 l červené víno sekaná petrželka 6 dkg hladká mouka 12 dkg kořenová zelenina 1 kg hovězí maso zadní
Postup Burgundská pečeně z trouby recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu vypereme, očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
V kastrolku rozpustíme sádlo, maso na něm zprudka opečeme ze všech stran a přendáme ho do jiné nádoby. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku,osmahneme ji a zalijeme vývarem ze zeleniny a červeným vínem. Povaříme v řídkou omáčku. Do omáčky přidáme zpět maso. Osolíme, opepříme, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a vrátíme je do omáčky. Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostky a na pánvi osmahneme.
Burgundskou pečeni rozdělíme na talíře, na maso navršíme zeleninu a ihned podáváme. Výbornou přílohou jsou těstoviny nebo brambory.