Houby v octu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

30 g sůl
100 ml voda
10 kuliček pepř celý
900 ml ocet 8%
2 listy bobkový list
1/2 lžičky hořčičné semínko
čerstvé hřiby a tvrdé houby

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené ingredience na nálev přivedeme k varu a necháme vychladnout

  2. Hříbky očistíme, pokrájíme na plátky, menší kousky necháváme vcelku a přibližně 10 minut je povaříme v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat

  3. Houby naskládáme do sklenic, přelijeme studeným nálevem, uzavřeme víčky a ukládáme na tmavé, chladné místo

  4. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!