Houby v octovém nálevu recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 30 dkg cukr sůl 16 dkg sůl 1 l ocet ocet 4 l voda 5 ks hřebíček 5 ks bobkový list 10 kuliček nové koření 10 ks celý pepř čerstvé houby 1 lžička hořčičné semínko 50 sacharin
Postup Houby v octovém nálevu
Postup přípravy receptu
-
Ze všech uvedených ingrediencí uvaříme nálev. Je-li sběr hub menší, uděláme méně nálevu. Nálev necháme trochu vychladnout
Houby očistíme a nakrájíme. Na zavařování jsou ale lepší větší kusy. Přichystané houby převaříme asi 2 minuty ve vodě s trochou soli a octa. Potom houby propláchneme pod studenou vodou
Houby plníme do čistých sklenic. Můžeme na ozdobu přidat na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli nebo kousky papriky. Houby zalijeme octovým nálevem a sterilujeme při 85 °C asi 20 minut
Houby v octovém nálevu uchováváme v temnu a chladu. Podáváme jako chuťovku, přílohu nebo jinak podle chuti.