Buřty na kari s černým pivem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g slanina 5 ks cibule 12 ks špekáček 3 ks zelená paprika 4 lžíce rajský protlak 4 lžíce pikantní kečup 140 g uzený sýr 1 l černé pivo podle chuti sůl 1 lžíce kari koření 1 lžíce chilli omáčka
Postup Buřty na kari s černým pivem recept
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky oloupeme, nařízneme na poloviny a úhledně nařežeme. Oloupané malé cibule nakrájíme na slabší kolečka. Papriky bez stopek a jadýrek nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na proužky a sýr nastrouháme.
Černé pivo, rajský protlak, chilli omáčku, kečup a kari dobře promícháme. Zapékací mísu nebo menší pekáček vymažeme sádlem a vyložíme částí cibule. Do každého špekáčku vložíme papriku se slaninou a poskládáme je těsně vedle sebe na cibuli. Špekáčky přikryjeme zbytkem cibule a trošku osolíme. Špekáčky s cibulí nakonec zalijeme pivní omáčkou.
Špekáčky pečeme asi 30 - 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Potom špekáčky posypeme nastrouhaným sýrem a dopékáme při 220 °C, dokud se sýr nerozpustí.
Buřty na kari s černým pivem podáváme teplé s pečivem.