Buřty na kari s černým pivem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
5 ks cibule
12 ks špekáček
3 ks zelená paprika
4 lžíce rajský protlak
4 lžíce pikantní kečup
140 g uzený sýr
1 l černé pivo
podle chuti
sůl
1 lžíce kari koření
1 lžíce chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme, nařízneme na poloviny a úhledně nařežeme. Oloupané malé cibule nakrájíme na slabší kolečka. Papriky bez stopek a jadýrek nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na proužky a sýr nastrouháme.

  2. Černé pivo, rajský protlak, chilli omáčku, kečup a kari dobře promícháme. Zapékací mísu nebo menší pekáček vymažeme sádlem a vyložíme částí cibule. Do každého špekáčku vložíme papriku se slaninou a poskládáme je těsně vedle sebe na cibuli. Špekáčky přikryjeme zbytkem cibule a trošku osolíme. Špekáčky s cibulí nakonec zalijeme pivní omáčkou.

  3. Špekáčky pečeme asi 30 - 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Potom špekáčky posypeme nastrouhaným sýrem a dopékáme při 220 °C, dokud se sýr nerozpustí.

  4. Buřty na kari s černým pivem podáváme teplé s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!