Buřty v marinádě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce ocet 1 ks cibule 100 g majonéza 600 g buřty 1 lžíce plnotučná hořčice 0.4 lžičky mletý bílý pepř 75 g bílý jogurt 1 lžíce provensálské koření 0.3 špetky chilli koření 2 ks sterilované okurky 4 lžíce sladký kečup 2 ks barevná paprika 1 lžíce stolní olej
Postup Buřty v marinádě recept
Postup přípravy receptu
-
Buřty nebo kabanost oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 5 mm široká. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na proužky, papriku na silnější nudličky a okurky nastrouháme na hrubším struhadle. Vše promícháme a odložíme stranou.
V jiné misce smícháme kečup, majonézu, jogurt, hořčici, olej, ocet a podle chuti pepř s provensálským kořením. Podle chuti když tak ještě přidáme chilli nebo kečup. Pokud je marináda hustá, zředíme ji 1 - 2 lžícemi láku z okurek. Do marinády vmícháme směs buřtů a zeleniny, důkladně promícháme.
Buřty v marinádě dáme na 2 hodiny do lednice marinovat a vychladit. Před podáváním je promícháme. Buřty v marinádě podáváme s celozrnným pečivem.