Bylinková bramboračka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
400 g brambory
250 ml smetana
2 lžíce pažitka
1 lžíce kopr
0.3 ks květák
100 g kořenová zelenina
2 lžíce cukrový hrášek
1 ks malý kedluben
2 lžíce mladé listy pampelišky, kopřivy a jahod

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na tuku.

  2. Oloupané a omyté brambory uvaříme v osolené vodě hodně doměkka, propasírujeme nebo rozmixujeme i s vývarem. K bramborám přidáme zeleninu a najemno nasekané bylinky (kromě pažitky) a 10 minut povaříme.

  3. Bylinkovou bramboračku odstavíme z plotny, přidáme smetanu, rozdělíme na talíře a posypeme pažitkou. Horkou bramboračku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!