Bylinková pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks rajče
3 lžíce rajský protlak
těsto
5-7 g sůl
bazalka
oregano
18 g olivový olej
250 g hladká mouka
125 ml vlažná voda
0.8 lžičky sušené droždí
na potření
2 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a droždí smícháme v míchacím robotu. Přidáme sůl a vodu, začneme míchat. Přidáme olej, oregano, bazalku a mícháme dalších 10 minut. V robotu necháme těsto 30 - 45 minut odpočinout.

  2. Odpočinuté těsto vyválíme těsto do tenkého kruhu a položíme na plech s pečícím papírem. Těsto potřeme olivovým olejem, namažeme protlak a poskládáme rajčata - jak čerstvá, tak třeba pasírovaná. Nyní máme základní pizzu.

  3. Pizzu obložíme ingrediencemi podle vlastní chuti. Můžeme použít šunku, salám, sýr, olivy a různé druhy zeleniny nebo oblíbené druhy ovoce.

  4. Připravenou bylinkovou pizzu vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme do té doby, až okraje zezlátnou.

  5. Upečenou bylinkovou pizzu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!