Bylinková sekaná s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
3 lžíce strouhanka
3 lžíce ocet
1 svazek petrželka
1 snítka tymián
1 snítka rozmarýn
1 ks citron
1 svazek bazalka
6 plátků anglická slanina
1 ks cibule - velká
mletý černý pepř
400 g mleté maso hovězí
200 g mleté maso vepřové
příloha
cukr
300 g rajče
3 ks šalotka
2 lžíce olivový olej
500 g brambory (malé)

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři vejce vaříme natvrdo asi 7 minut. Pak je zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a oloupeme z něj kůru. Pokud máme škrabku na citrusy, oloupeme kůru touto škrabkou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bylinky opereme, osušíme a nasekáme najemno. Pekáč na maso vymažeme.

  2. Mleté maso smícháme, přidáme cibuli, bylinky, větší polovinu citronové kůry, strouhanku a zbylé vejce. Vše promícháme a maso osolíme a opepříme podle chuti. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Mleté maso rozdělíme na 2 části. Z jednoho vytvarujeme šišku a položíme ji do pekáče. Na ni poklademe uvařená vejce a zakryjeme je druhou polovinou masa. Podle fantazie sekanou uhladíme nebo ozdobíme a pečeme v troubě asi 40 - 50 minut. Během pečení sekanou poléváme vypečenou šťávou. Po 40 minutách sekanou přeložíme plátky slaniny a pečeme dalších 10 minut.

  3. Mezitím omyjeme brambory a ve slupce je vaříme asi 25 minut. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  4. Uvařené brambory necháme dojít, oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme je s rajčaty, šalotkou a podle chuti osolíme, opepříme, přidáme ocet a trochu oleje.

  5. Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborový salátem. Zdobíme zbylými nudličkami citronové kůry a bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!