Chlebová polévka s vejcem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 ks vejce
1,5 l voda
petrželová nať
1 lžička sádlo nebo olej
bujon
1 ks malá patka tvrdého chleba

Postup přípravy receptu

  1. Malou patku starého tvrdého kmínového chleba namočíme asi na půl hodiny do 1,5 litru studené vody, poté dáme asi na 15 minut vařit. Potom chleba rozmačkáme šťouchadlem na brambory a přidáme 2 jakékoliv bujony (masox raději ne). Do polévky vlijeme rozšlehané vejce a necháme přejít varem

  2. Do odstavené chlebové polévky s vejcem vmícháme petrželovou nať a plnou lžičku sádla nebo oleje

  3. Polévka je pro 3 - 4 osoby

  4. Místo bujonu lze použít sůl, vegetu, nejchutnější je ale z bujonu. Na dochucení lze použít petrželku nebo majoránku a česnek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!