Cappuccino koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
2 špetky sůl
6 ks bílek
300 g cukr moučka
8 lžic kokosová moučka
těsto
2 špetky sůl
2 ks vejce
150 g máslo
0 dl rum
2 lžíce kakao
0 dl mléko
140 g cukr krupice
100 g hladká mouka
200 g polohrubá mouka
0.7 ks kypřící prášek
2 lžíce instatní káva

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny a postupně zašleháme i vejce. Kávu zalijeme 0,6 dl vařící vody, vmícháme mléko s rumem a směs vlijeme do základu těsta. Přisypeme oba druhy mouky smíchané s práškem do pečiva a špetkou soli a vše společně šleháme ještě asi 5 minut.

  2. Polovinu těsta nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Do druhé poloviny vmícháme kakao, mramorovitě ho nalijeme na světlé těsto na plechu a pečeme zhruba 25 minut při 170 °C.

  3. Bílky vyšleháme se špetkou soli v pevný sníh, přimícháme moučkový nebo extra jemný cukr a vyšleháme dovtuha. Pak vmícháme kokos. Sněhovou směs rozetřeme na těsto na plechu a koláč pečeme ještě asi 15 minut.

  4. Cappuccino koláč necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!