Cejn na paprice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks citron
150 g hladká mouka
2 lžíce sladká mletá paprika
2 ks cejn

Postup přípravy receptu

  1. Cejny očistíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme 10 minut ležet. Mezitím si připravíme jednoduchou směs na obalení: mouku smícháme s paprikou

  2. V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Cejny v připravené směsi obalíme a vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova

  3. Usmažené kousky cejna odkládáme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk

  4. Pro zjemnění chuti pokapeme cejna na paprice čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!