Celer s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 2-3 lžíce strouhanka 1 lžíce ocet 100 g tuk 2 ks celer 1 ks zelená paprika 200 g uzené maso 0.5 lžičky drcený barevný pepř
Postup Celer s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Celer oloupeme, nakrájíme na 2 cm silné plátky a uvaříme je v osolené vodě s octem doměkka. Papriku zbavíme zrníček a spolu s uzeným masem nakrájíme na kostičky.
Papriku smícháme s masem, změklým tukem, solí i pepřem. Do směsi vyklepneme vejce, promícháme a zahustíme strouhankou.
Masovou směsí potřeme v silnější vrstvě plátky celeru a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
Celer s uzeným masem pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 - 30 minut. Podáváme s čerstvým nebo opečeným toastovým chlebem.