Celerová polévka s vejcem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 0 l mléko 1 ks cibule 300 g celer 1 lžička hladká mouka 0 l hovězí vývar podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu 2 ks vejce petrželka
Postup Celerová polévka s vejcem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer očistíme a nakrájíme na nudličky.
Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky. Petrželku nasekáme nadrobno.
Na másle zpěníme cibuli a na ni podusíme celer. Když celer změkne, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme. Nakonec polévku osolíme, opepříme, přilijeme mléko nebo smetanu.
Celerovou polévku ozdobíme na talíři nakrájenými vejci a petrželkou.
Celerovou polévku s vejcem podáváme podle chuti samotnou, dobrá je i s pečivem.