Celerová polévka se sušenými hříbky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 30 g máslo petrželka kmín polévkové koření 1 ks celer (velký) 2 lžíce sušené hříbky
Postup Celerová polévka se sušenými hříbky recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené hříbky namočíme alespoň na 2 hodiny do vody, klidně ale i přes noc.
Očištěný celer nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Namočené houby scedíme, okmínujeme a na másle udusíme doměkka.
Uvařený celer umixujeme s vývarem, podle potřeby zředíme horkou vodou, přidáme dušené houby s máslem, polévkové koření, sekanou petrželku a již jen krátce prohřejeme.
Celerovou polévku se sušenými hříbky podáváme doplněnou osmaženými kostičkami housky.