Celerová polévka se sušenými hříbky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
petrželka
kmín
polévkové koření
1 ks celer (velký)
2 lžíce sušené hříbky

Postup přípravy receptu

  1. Sušené hříbky namočíme alespoň na 2 hodiny do vody, klidně ale i přes noc.

  2. Očištěný celer nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Namočené houby scedíme, okmínujeme a na másle udusíme doměkka.

  3. Uvařený celer umixujeme s vývarem, podle potřeby zředíme horkou vodou, přidáme dušené houby s máslem, polévkové koření, sekanou petrželku a již jen krátce prohřejeme.

  4. Celerovou polévku se sušenými hříbky podáváme doplněnou osmaženými kostičkami housky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!