Adventní kynutý věnec recept

Apetit Recepty undefined

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 ks žloutek
1 ks bílek
1 kostka droždí
60 g cukr krupice
750 g hladká mouka
350 ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme na vál, uděláme důlek, do kterého nalijeme vzešlý kvásek z vlažné vody, droždí a lžičky cukru. Přidáme cukr, žloutky a zaděláme do hladkého těsta

  2. Na teplé místě necháme vykynout. Vykynuté těsto propracujeme ještě jednou a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu odkrojíme malý kousek a tyto odřezky spojíme a vyválíme na tenkou placku. Z té vykrajujeme vánoční tvary, potřeme rozšlehaným vejcem, zdobíme kořením podle fantazie, klademe na plech vyložený pečícím papírem a asi 10 až 15 minut pečeme při 180°C

  3. Ze třech dílů vyválíme tenké provázky, spleteme klasický cop a na plech stočíme do věnce. Konce dobře přimáčkneme. Potřeme také rozšlehaným vejcem a do kříže vmáčkneme prázdné kalíšky od čajových svíček, které zatížíme kamínky nebo luštěninami. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně půl hodiny

  4. Na vychladlý věnec lepíme bílkem upečené vánoční tvary, dozdobíme mašličkami, vložíme svíčky a můžeme dávat na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!