Ovocný zákusek recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 120 ml olej 4 ks vejce 200 g máslo 1 žloutek 120 ml voda 1 balíček prášek do pečiva 120 g cukr moučka 250 g cukr moučka 300 g polohrubá mouka 1 balíček vanilkový pudink 1 plechovka broskvový kompot 1 miska zahradní ostružiny 2 lžíce cukr krupice do pudinku
Postup Ovocný zákusek
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, nejlépe ručním elektrickým šlehačem. Pak za stálého šlehání přikapáváme olej, potom teplou vodu. Ušlehanou hmotu promícháme s moukou, kterou jsme promísili s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut
Upečené těsto necháme vychladnout a zatím si připravíme krém: Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a žloutkem do pěny
Vychladlé těsto potřeme máslovým krémem a ozdobíme ostružinami a pokrájenými kompotovými broskvemi. Šťávu z kompotu slijeme a použijeme na přípravu pudinku
Potřené a ovocem ozdobené těsto polijeme pudinkovou želatinou
„Falešnou želatinu“ připravíme z vanilkového pudinku podle návodu na obalu. Místo mléka použijeme šťávu z kompotu, kterou popřípadě naředíme do půl litru vodou
Ovocný zákusek můžeme připravit i z jiného ovoce, ale uznejte, že s ostružinami vypadá krásně a výborně i chutná. Ještě ho můžeme vylepšit a ozdobit šlehačkou.