Ovocný zákusek recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

120 ml olej
4 ks vejce
200 g máslo
1 žloutek
120 ml voda
1 balíček prášek do pečiva
120 g cukr moučka
250 g cukr moučka
300 g polohrubá mouka
1 balíček vanilkový pudink
1 plechovka broskvový kompot
1 miska zahradní ostružiny
2 lžíce cukr krupice do pudinku

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, nejlépe ručním elektrickým šlehačem. Pak za stálého šlehání přikapáváme olej, potom teplou vodu. Ušlehanou hmotu promícháme s moukou, kterou jsme promísili s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut

  2. Upečené těsto necháme vychladnout a zatím si připravíme krém: Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a žloutkem do pěny

  3. Vychladlé těsto potřeme máslovým krémem a ozdobíme ostružinami a pokrájenými kompotovými broskvemi. Šťávu z kompotu slijeme a použijeme na přípravu pudinku

  4. Potřené a ovocem ozdobené těsto polijeme pudinkovou želatinou

  5. „Falešnou želatinu“ připravíme z vanilkového pudinku podle návodu na obalu. Místo mléka použijeme šťávu z kompotu, kterou popřípadě naředíme do půl litru vodou

  6. Ovocný zákusek můžeme připravit i z jiného ovoce, ale uznejte, že s ostružinami vypadá krásně a výborně i chutná. Ještě ho můžeme vylepšit a ozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!