Celozrnné miniřezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
200 g med
1 balíček vanilkový cukr
100 g mleté ořechy
70 g špaldová celozrnná mouka
náplň
2 lžíce rum
1 lžíce med
2 dl smetana ke šlehání
3 plátky želatina v plátcích
2 lžíce oříškovo-čokoládový krém
na ozdobu
čokoláda
podle potřeby
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, med a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Do žloutkového krému vmícháme sníh z bílků a mleté ořechy promíchané s jemně mletou špaldovou moukou. Těsto dáme na plech a upečeme ve vyhřáté troubě. Upečený piškot posypeme práškovým cukrem a vyklopíme na podnos. Necháme vychladnout a nařežeme na 4 krátké pruhy.

  2. Želatinu připravíme podle návodu. Smetanu, tekutý med, oříškovo-čokoládový krém a rum vyšleháme dotuha. Hrnec přeneseme do studené vodní koupele. Do želatiny vmícháme asi 2 polévkové lžíce šlehačky, později přidáme zbytek šlehačky a vše dobře promícháme.

  3. Když začne náplň tuhnout, natřeme náplní pruhy těsta, které naskládáme na sebe. Částí náplně natřeme i horní stranu a boky moučníku. Posypeme nastrouhanou čokoládou a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

  4. Před servírováním nakrájíme celozrnné miniřezy na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!