Celozrnné placky s brynzou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
20 g droždí
2 lžíce olivový olej
350 g celozrnná mouka
100 ml polotučné mléko
na ozdobu
kmín
náplň
200 g brynza
0 l zakysaná smetana
mletá sladká paprika
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí a vlažné vody si připravíme kvásek. Na těsto promícháme vykynutý kvásek, mouku, mléko, olej, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme na teplém místě vykynout.

  2. Z těsta děláme lžící větší kupky, které klademe na tukem vymazaný plech. Na plechu je roztáhneme do stran. Poté placky potíráme náplní, sypeme kmínem a dáme péct do vyhřáté trouby, až nám okraje lehce zrůžoví.

  3. Náplň na celozrnné placky si vymícháme ze zakysané smetany, brynzy a jemně obarvíme mĺetou červenou paprikou.

  4. Celozrnné placky s brynzou podáváme teplé i studené. Jsou vhodné i jako slané pohoštění na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!