Celozrnné placky s brynzou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 20 g droždí 2 lžíce olivový olej 350 g celozrnná mouka 100 ml polotučné mléko na ozdobu kmín náplň 200 g brynza 0 l zakysaná smetana mletá sladká paprika podle potřeby tuk na vymazání
Postup Celozrnné placky s brynzou recept
Postup přípravy receptu
-
Z droždí a vlažné vody si připravíme kvásek. Na těsto promícháme vykynutý kvásek, mouku, mléko, olej, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Z těsta děláme lžící větší kupky, které klademe na tukem vymazaný plech. Na plechu je roztáhneme do stran. Poté placky potíráme náplní, sypeme kmínem a dáme péct do vyhřáté trouby, až nám okraje lehce zrůžoví.
Náplň na celozrnné placky si vymícháme ze zakysané smetany, brynzy a jemně obarvíme mĺetou červenou paprikou.
Celozrnné placky s brynzou podáváme teplé i studené. Jsou vhodné i jako slané pohoštění na stůl.