Červená čočka s bílým zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 snítky petrželka 250 g brambory 150 g pórek 250 g mrkev 50 g parmazán mletý bílý pepř 125 g červená čočka 400 g bílé zelí 175 ml zeleninový vývar 200 ml rajčatová šťáva 2 lžíce vinný ocet 2 lžíce přepuštěné máslo
Postup Červená čočka s bílým zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí očistíme, opláchneme a pokrájíme na kousky. Mrkev a brambory oloupeme a omyjeme. Pórek očistíme a omyjeme. Všechnu zeleninu pokrájíme na kousky.
Máslo rozehřejeme. Bílé zelí na něm za stálého míchání osmahneme. Po 10 minutách přidáme brambory, mrkev, pórek a propláchnutou čočku. Osolíme a opepříme. Přilijeme rajčatovou šťávu a zeleninový vývar. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme.
Petrželku opereme a jemně nasekáme. Parmazán nastrouháme. Směs dochutíme solí, pepřem a octem.
Červenou čočku s bílým zelím posypeme sýrem a petrželkou. Ihned podáváme.