Červená čočka s bílým zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 snítky petrželka
250 g brambory
150 g pórek
250 g mrkev
50 g parmazán
mletý bílý pepř
125 g červená čočka
400 g bílé zelí
175 ml zeleninový vývar
200 ml rajčatová šťáva
2 lžíce vinný ocet
2 lžíce přepuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme, opláchneme a pokrájíme na kousky. Mrkev a brambory oloupeme a omyjeme. Pórek očistíme a omyjeme. Všechnu zeleninu pokrájíme na kousky.

  2. Máslo rozehřejeme. Bílé zelí na něm za stálého míchání osmahneme. Po 10 minutách přidáme brambory, mrkev, pórek a propláchnutou čočku. Osolíme a opepříme. Přilijeme rajčatovou šťávu a zeleninový vývar. Přivedeme k varu a 20 minut vaříme.

  3. Petrželku opereme a jemně nasekáme. Parmazán nastrouháme. Směs dochutíme solí, pepřem a octem.

  4. Červenou čočku s bílým zelím posypeme sýrem a petrželkou. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!