Červené fazole s paprikou a rýží recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

100 g slanina
4 stroužky česnek
olej
1 ks cibule
kmín
2 ks bobkový list
2 ks zelená kapie
250 g červené fazole
80 g dlouhozrnná rýže
150 ml bílé suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme a uvaříme podle návodu na obalu. Dlouhozrnnou rýži uvaříme ve větším množství osolené vody doměkka. Pak rýži scedíme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Omytou papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky

  2. Na malém množství oleje necháme rozškvařit slaninu a škvarečky vyjmeme. Do výpeku vložíme cibuli, česnek a papriku a vše krátce orestujeme. Pak do směsi vmícháme uvařené fazole a vše podlijeme šálkem vody a vínem. Přidáme bobkový list a drcený kmín, vše zakryjeme a zvolna dusíme asi 15 minut. Nakonec k fazolím vmícháme uvařenou rýži a škvarečky, vše prohřejeme a podáváme

  3. Červené fazole s paprikou a rýží podáváme jako přílohu k pečenému vepřovému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!