Červený samet dort se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
250 g cukr
1 lžička sůl
3 ks vejce
110 g máslo
2 lžíce kakao
240 ml podmáslí
1 lžička soda
1 lžička jablečný ocet
250 g hladká mouka
3 ks ztužovač šlehačky
4 kapky vanilkový extrakt
2 ks červené potravinářské barvivo
podle chuti
marmeláda
ovoce
krém
650 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho nejdříve si připravíme veškeré ingredience na korpus i krém. Dále budeme potřebovat marmeládu a ovoce. Dortovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. troubu předehřejeme na 165 °C.

  2. Na těsto smícháme mouku, kakao a sůl. V druhé nádobě smícháme podmáslí s barvivem a dobře rozmícháme. V další nádobě vyšleháme změklé máslo s cukrem. Po částech na střídačku za stálého šlehání přidáváme mouku a podmáslí. V malém hrníčku smícháme ocet a sodu, směs nám vybublá, my ji ihned přidáme do těsta a opatrně vmícháme.

  3. Korpus pečeme na 160 °C zhruba 45 minut. Musíme zohlednit a respektovat vlastní troubu. Po dopečení necháme korpus vychladnout ve formě.

  4. Mezitím si připravíme krém. Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem.

  5. A začneme prokládat. Korpus pomažeme marmeládou, poklademe ovocem a potřeme šlehačkovým krémem. Vše klademe do dortové formy, jinak by červený samet dort nedržel tvar. Poslední vrstvou musí být šlehačka. Marmeládu můžeme zvolit jakoukoliv a ovoce taktéž podle chuti.

  6. Takto připravený červený samet dort se šlehačkou dáme zmrazit do mrazáku přes noc, poté přendáme do lednice.

  7. Červený samet dort se šlehačkou nakrájíme na porce a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!