Jarní salát z nových brambor recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 250 ml majonéza 1/3 ks pórek olivový olej citronová šťáva 150 ml bílý jogurt 1 svazeček jarní cibulka mletý černý pepř 500 g nové brambory 1/2 ks červená čekanka
Postup Jarní salát z nových brambor
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Studené oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlé usekáme nebo nastrouháme nahrubo. Pórek a cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Listy čekanky očistíme a natrháme na kousky. Majonézu smícháme s jogurtem, solí a pepřem. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou
V míse promícháme nakrájené brambory, vejce, pórek, cibulku a čekanku. Směs zakapeme olivovým olejem, osolíme a ochutíme černým čerstvě mletým pepřem. Vše spojíme zálivkou z majonézy a jogurtu. Promícháme a necháme asi 20 minut rozležet
Jarní bramborový salát s křupavou čekankou podáváme na listech salátu s pečivem nebo i samostatně.