Jarní salát z čerstvé zeleniny recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 svazek ředkvičky
mletý pepř
150 g okurka hadovka
100 g krůtí nebo kuřecí šunka
2 ks bílá kapie
150 g keříčkové rajče
300 ml jogurtová majonéza light

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme dresink. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem, vmícháme do jogurtové majonézy. Necháme v chladu odležet

  2. Všechnu zeleninu řádně omyjeme. Okurku necháme i se slupkou, papriky zbavíme jádřinců. Rajčata nakrájíme na osminky, papriku, okurky a ředkvičky pokrájíme na nudličky. Šunku jemně nakrájíme na proužky

  3. Vše přelijeme dresinkem a promícháme. Podle chuti přisolíme. Ihned

  4. podáváme přizdobené zeleninou. Přikusujeme toast nebo bílé pečivo

  5. Jarní salát neskladujeme, neboť zelenina půstí vodu, a tím se mění konzistence i chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!