Jarní salát z čerstvé zeleniny recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 svazek ředkvičky mletý pepř 150 g okurka hadovka 100 g krůtí nebo kuřecí šunka 2 ks bílá kapie 150 g keříčkové rajče 300 ml jogurtová majonéza light
Postup Jarní salát z čerstvé zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme dresink. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem, vmícháme do jogurtové majonézy. Necháme v chladu odležet
Všechnu zeleninu řádně omyjeme. Okurku necháme i se slupkou, papriky zbavíme jádřinců. Rajčata nakrájíme na osminky, papriku, okurky a ředkvičky pokrájíme na nudličky. Šunku jemně nakrájíme na proužky
Vše přelijeme dresinkem a promícháme. Podle chuti přisolíme. Ihned
podáváme přizdobené zeleninou. Přikusujeme toast nebo bílé pečivo
Jarní salát neskladujeme, neboť zelenina půstí vodu, a tím se mění konzistence i chuť.