Pečená vepřová krkovice recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 1,5 lžíce kmín 1 lžíce sádlo 2 lžičky med mletý pepř 800 g vepřová krkovice
Postup Pečená vepřová krkovice
Postup přípravy receptu
-
Krkovici nakrájíme na plátky o šířce alespoň 3 cm. Z obou stran osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Z obou stran ještě potřeme na jemno nastrouhaným česnekem
Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno a polovinu dáme do pekáče. Pekáč by měl být spíš menší, aby kolem masa nebylo zbytečně moc volného místa. Na cibuli naskládáme maso a přidáme zbytek cibule. Přidáme lžíci sádla a pozvolna pečeme, dokud není maso měkké. Během pečení maso několikrát otočíme a polijeme výpekem. Před dopečením ještě potřeme troškou medu a necháme vypéct dozlatova. Maso se obyčejně peče při 140 °C 3 - 4 hodiny
Pečenou vepřovou krkovici podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a zelí připravené nasladko nebo nakyselo
Poznámka: Místo krkovice lze použít i bůček, i ten chutná výborně.