Česká čína recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžička solamyl
1 ks cibule
1 lžička mletá sladká paprika
500 g libové maso
podle potřeby
olej
podle chuti
paprika
rajče
mandle
zelí
houby
chilli
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Libové maso (vepřové, kuře, králík, krůta) nakrájíme na proužky a obalíme v solamylu. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, můžeme přidat i více podle chuti. Na 1/2 kg masa přidáme 2 vejce, sůl, mletou sladkou papriku, trochu chilli koření a zalijeme sójovou omáčkou. Naložené maso necháme odležet 12 hodin.

  2. Maso na českou čínu opečeme na oleji, přidáme předem opražené mandle (ořechy), pokrájenou nepálivou papriku a třeba i podušené houby. A nesmí chybět jemně nakrájené zelí. Českou čínu krátce podusíme a přidáme proužky rajčat pro barevnost.

  3. Českou čínu podáváme třeba se smaženými hranolky nebo jinou přílohou dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!