Česká čína z kuřecího recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 ks pórek
1 balíček mandle
1 balíček kuřecí prsa
0.5 ks čínské zelí
1 konzerva ananasový kompot
podle potřeby
olej
solamyl
podle chuti
zázvor
chilli
sójová omáčka
černé houby

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, smícháme se lžící solamylu, jedním vejcem, sójovou omáčkou a osolíme. Osmažíme na velkém množství rozpáleného oleje.

  2. Poté maso vyndáme, olej slijeme a na malé trošce osmahneme zeleninu, a to nakrájený pórek, čínské zelí, ananas nakrájený na kostičky, mandle a černé houby. Směs zahustíme solamylem, přidáme šťávu z ananasu, sůl, chilli a trochu zázvoru se 2 stroužky rozetřeného česneku. Tuto směs smícháme s osmaženým masem.

  3. Českou čínu podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!