České natahovačky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce cukr
50 cl olej
1 lžička sůl
2 ks vejce
50 cl rum
mléko
1 kostka droždí
65 dkg hladká mouka
35 dkg polohrubá mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si mouku do mísy, uděláme důlek a do něj dáme 2 lžíce cukru, droždí, sůl, zalijeme mlékem a kvásek necháme nakynout. Přidáme 2 vejce, půl až deci oleje, rum a necháme opět kynout.

  2. Z nakynutého těsta uděláme bochánky, které necháme opět chvíli kynout. Bochánky hodně natáhneme do délky a smažíme nejprve horní stranou, která není pomoučněná. Potom obrátíme a dosmažíme.

  3. Hotové vdolky ala české natahovačky pomažeme tzv. zahourem (rozvařené borůvky s cukrem a moukou nebo pudinkem na zahuštění), můžeme je připravit i naslano, kdy je pomažeme kečupem, prolisovaným česnekem a nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!