České špagety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 ks cibule 240 g špagety 160 g mleté maso 1 ks tenký párek 100 g pikantní kečup 6 ks cherry rajčátka 300 g jemný kečup podle potřeby olej podle chuti sůl majoránka koření na mleté maso na ozdobu tvrdý sýr
Postup České špagety recept
Postup přípravy receptu
-
Na jednu plotýnku dáme vařit vodu na špagety. Než se voda uvede do varu, nakrájíme si oloupanou menší cibulku na kostičky a česnek na plátky. Špagety vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu. Hotové špagety scedíme.
Během vaření špaget si zapneme plotýnku a dáme na ni rozehřát pánev s mírnou vrstvou oleje. Z lednice vyndáme mleté maso, párky a kečupy. Na rozehřátou pánev vložíme k orestování česnek a cibulku. Připravíme mleté maso a ve chvíli, když je cibulka dozlatova, přidáme maso, které vařečkou oddělíme na malé kusy. Vše pečlivě promícháme. Po pár minutách přidáme na čtvrtky nebo půlky nakrájená cherry rajčátka. Těsně před dohotovením masa přidáme na půlkolečka nakrájené párky. Omáčku promícháme a do již hotového pokrmu vlijeme jemný a pikantní kečup. Vše důkladně promícháme, přidáme koření na mletá masa a majoránku. České špagety je samozřejmě možné dochutit podle vlastních nápadů a chutí.
Omáčku nalijeme na talíř na připravené špagety a posypeme nadrobno nastrouhaným tvrdým sýrem. České špagety můžeme ihned podávat jako chutný oběd.
Tento recept je na 2 porce. Doba přípravy je čistě orientační. Množství kečupu je určeno odhadem. Doporučuji vařit stylem "přiměřeně", tak to dělám já.