České špagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks cibule
240 g špagety
160 g mleté maso
1 ks tenký párek
100 g pikantní kečup
6 ks cherry rajčátka
300 g jemný kečup
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
majoránka
koření na mleté maso
na ozdobu
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Na jednu plotýnku dáme vařit vodu na špagety. Než se voda uvede do varu, nakrájíme si oloupanou menší cibulku na kostičky a česnek na plátky. Špagety vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu. Hotové špagety scedíme.

  2. Během vaření špaget si zapneme plotýnku a dáme na ni rozehřát pánev s mírnou vrstvou oleje. Z lednice vyndáme mleté maso, párky a kečupy. Na rozehřátou pánev vložíme k orestování česnek a cibulku. Připravíme mleté maso a ve chvíli, když je cibulka dozlatova, přidáme maso, které vařečkou oddělíme na malé kusy. Vše pečlivě promícháme. Po pár minutách přidáme na čtvrtky nebo půlky nakrájená cherry rajčátka. Těsně před dohotovením masa přidáme na půlkolečka nakrájené párky. Omáčku promícháme a do již hotového pokrmu vlijeme jemný a pikantní kečup. Vše důkladně promícháme, přidáme koření na mletá masa a majoránku. České špagety je samozřejmě možné dochutit podle vlastních nápadů a chutí.

  3. Omáčku nalijeme na talíř na připravené špagety a posypeme nadrobno nastrouhaným tvrdým sýrem. České špagety můžeme ihned podávat jako chutný oběd.

  4. Tento recept je na 2 porce. Doba přípravy je čistě orientační. Množství kečupu je určeno odhadem. Doporučuji vařit stylem "přiměřeně", tak to dělám já.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!