Kuřecí prsa s nivou a pórkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl brambory 1 - 2 sklenky mléko 1 - 2 ks pórek 100 g niva 2 lžíce koření na čínu 2 lžíce olivový olej 4 ks kuřecí prsa 3 lžíce kysaná smetana 1- 2 špetky mletý pepř
Postup Kuřecí prsa s nivou a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Před přípravou masa si dáme péct brambory - nakrájené na menší kousky je rozložíme na suchý plech a necháme je asi 50 minut péct při 170 °C v horkém vzduchu
Příprava masa - kuřecí prsa dobře očistíme, opláchneme vodou a necháme okapat. Nožem opatrně vytvoříme kapsu, vložíme do ní silnější proužek nivy a nakrájený pórek (do každé kapsy 1 lžíci, zbytek použijeme do omáčky). Kapsu stáhneme a uzavřeme párátkem. Připravené porce vložíme do kastrolku, posypeme kořením a zakapeme olivovým olejem. Necháme je chvíli uležet a zatím si nahřejeme hlubší pánev s poklicí
Na pánev vložíme připravené kapsy z kuřecích prsou. Opečeme je z jedné strany, pak otočíme a přikryjeme poklicí. Krátce opékáme, pak znovu otočíme a podlijeme mlékem smíchaným s kysanou smetanou. Mírně osolíme, opepříme a přisypeme nakrájený pórek. Pod poklicí necháme prohřát
Servírujeme pečené brambory, kapsu plněnou nivou a pórkem a podléváme smetanovou omáčkou s pórkem.