Český Anklbens recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
250 ml olej
1 lžíce sůl
1 kg paprika
250 ml ocet
600 g cibule
1 láhev kečup
2 kg houby
1 lžička mletý zázvor
2 lžičky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibule nasekáme najemno. Papriky nakrájíme na větší kostičky a zázvor na menší.

  2. Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na menší kousky. Poté je svaříme ve slané vodě.

  3. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli. Přidáme papriky, koření, ocet a kečup. Vše orestujeme, přidáme houby, krátce osmahneme a odstavíme.

  4. Omáčku plníme do sklenic a sterilujeme při 100 °C asi 30 - 60 minut. Záleží na tom, na jak velké kousky jsme nakrájeli papriky a houby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!