Český tvarohový trhanec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 10 dkg máslo 2 lžíce mléko 4 lžíce cukr krupice 3 lžíce hladká mouka 1 lžíce citronová kůra 30 dkg měkký tvaroh na ozdobu 2 lžíce cukr moučka podle potřeby hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání
Postup Český tvarohový trhanec recept
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme bílek od žloutků. Ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem, máslem, tvarohem, citronovou kůrou, moukou a mlékem, přidáme sůl.
Vymažeme remosku máslem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme péct také v troubě. Těsto vlijeme do remosky a pečeme dozlatova. Po upečení roztrháme.
Český tvarohový trhanec už jen stačí posypat moučkovým cukrem a můžeme podávat.