Česnekové brambory na cibulce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
mletá sladká paprika
750 g malé brambory
1 svazek mladá cibulka
podle potřeby
hlávkový salát
na ozdobu
čerstvý tymián nebo celerová nať

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme, vložíme do hrnce s vodou, mírně osolíme a uvaříme doměkka. Scedíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka.

  2. Ve větší pánvi zahřejeme trochu oleje, přidáme očištěnou a nadrobno pokrájenou cibulku, brambory a za stálého míchání opékáme 5 minut. Přidáme oloupaný a na plátky pokrájený česnek, podle chuti osolíme a opékáme dalších 5 minut.

  3. Brambory posypeme mletou červenou paprikou, promícháme a přeložíme na umyté salátové listy. Před podáváním posypeme česnekové brambory omytými a pokrájenými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!