Chalupářský beraní guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 500 g brambory 100 g cibule 1 lžička hladká mouka 1 lžička mletá sladká paprika 40 g rostlinné máslo 400 g beraní maso podle chuti sůl majoránka drcený kmín
Postup Chalupářský beraní guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nejdříve spaříme vřící vodou, potom umyjeme studenou vodou a pokrájíme na kostky.
V tlakovém hrnci roztopíme máslo, zpěníme na něm cibuli pokrájenou nadrobno, přidáme mletou červenou papriku, pokrájené maso, sůl, rozdrcený kmín, očištěné brambory pokrájené na kostky a spolu opečeme. Podle potřeby zalijeme vodou, hrnec otevřeme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, zaprášíme moukou, promícháme a ještě trochu povaříme. Podle potřeby můžeme guláš zahustit krajícem černého chleba, který v guláši rozvaříme.
Chalupářský beraní guláš rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod s oblíbenou přílohou.